Σαλάμι Λευκάδος
#

Σαλάμι Λευκάδος

σαλάμια Λευκάδος

Το σαλάμι Λευκάδος, είναι ένα από τα πιο γνωστά παραδοσιακά προϊόντα του νησιού. Εγώ αν και δεινός κρεατοφάγος όταν το δοκίμασα πρώτη φορά μου φάνηκε κάπως "παράξενο", καθώς δεν έμοιαζε με τα συνηθισμένα σαλάμια αέρος του εμπορίου.

Μου θύμιζε περισσότερο λουκάνικο χωριάτικο και έτσι μια δυο φορές δοκίμασα κιόλας να το τηγανίσω κομμένο σε ροδέλες σαν να ήταν λουκάνικο. Από την άλλη, όταν το έτρωγα ωμό, μου φαίνονταν κάπως σκληρό στο μάσημα και σαν να είχε και αρκετό πιπέρι (έχει μέσα στο σαλάμι ολόκληρους κόκκους πιπεριού).

σαλάμι κομμένο

Τελικά, τυχαία, σε κάποιες γευσιγνωσίες με κρασιά και μεζέδες που έλαβα μέρος, πάνω στη συζήτηση κατάλαβα το λάθος μου. Το πρόβλημα ήταν ότι έκοβα αρκετά χοντρές φέτες (π.χ. πάχους 1cm), ενώ κανονικά τέτοια σαλάμια πρέπει να κόβονται πολύ λεπτές φέτες (ώστε να μην έχει και ολόκληρους κόκκους από πιπέρι μέσα σε μία φέτα). Έτσι λεπτοκομμένο, είναι όντως ένας ωραίος μεζές για κρασί ή ούζο/τσίπουρο.

Στην Λευκάδα υπάρχουν εργαστήρια που παρασκευάζουν τα σαλάμια και οι επισκέπτες μπορούν να τα προμηθεύονται σε αρκετά σημεία, όπως π.χ. από διάφορα μαγαζιά με παραδοσιακά προϊόντα στον κεντρικό πεζόδρομο της πόλης.

@
Προσφορές
@
Μίνι τουριστικός οδηγός
@
VLOG