Ο γύρος του νησιού της Λευκάδας (σε μία μέρα)
#

Ο γύρος του νησιού της Λευκάδας

Η Λευκάδα γενικά δεν είναι πολύ μεγάλο νησί, οπότε θεωρητικά ο γύρος του νησιού μπορεί να γίνει μέσα σε λίγες ώρες.

Πόρτο Κατσίκι

Πρακτικά θα ήταν λίγο ή πολύ κουραστικό (ανάλογα πόσο λεπτομερώς θα ήθελες να το γυρίσεις) να κάνεις τον γύρο σε μία μέρα. Όμως από την άλλη πλευρά αν έχεις μία μόνο μέρα διαθέσιμη για να δεις το νησί της Λευκάδας, προλαβαίνεις να δεις αρκετά πράγματα (αν δεν σταματάς πολύ ώρα στο κάθε ένα).

Εγώ θα προσπαθήσω να σε πάω νοερά σε μια διαδρομή, για να σου δείξω κάποια βασικά πράγματα που μπορείς να δεις σε μία μέρα. Έστω λοιπόν ότι είναι νωρίς το πρωί και είμαστε κάπου κοντά στην γέφυρα της Λευκάδας.

Άγιος Νικήτας

Αυτό που μπορούμε να κάνουμε για αρχή, είναι να κατευθυνθούμε προς την δυτική πλευρά του νησιού και, αφού κάνουμε μία στάση στην Μονή Φανερωμένης, θα πάμε στο χωριό του Αγίου Νικήτα για μία βόλτα στα δρομάκια του και μερικές φωτογραφίες.

παραλία Κάθισμα

Από εκεί, μπορούμε να συνεχίσουμε πηγαίνοντας μια βόλτα στην παραλία Κάθισμα, που είναι αρκετά κοντά στον Άγιο Νικήτα και εκεί π.χ. θα μπορούσαμε να κάτσουμε για ένα καφεδάκι.

Πόρτο Κατσίκι

Προχωρώντας τώρα νοτιότερα θα πάμε μια βόλτα στο Πόρτο Κατσίκι, ένα από τα πιο εντυπωσιακά σημεία του νησιού και εκεί μπορούμε να κάνουμε και το μπάνιο μας.

λιμάνι Βασιλικής

Γύρω στο μεσημέρι, μπορούμε να συνεχίσουμε την διαδρομή μας προς την Βασιλική και εκεί να κάτσουμε σε κάποια ταβέρνα για να φάμε το μεσημεριανό μας.

Νυδρί

Μετά το φαγητό, τρώμε και ένα παγωτό και νωρίς το απόγευμα, αρχίζουμε να ανεβαίνουμε πάλι προς το βόρειο τμήμα του νησιού, αλλά αυτή την φορά από την ανατολική πλευρά και πηγαίνουμε στο Νυδρί. Εκεί μπορούμε να σταματήσουμε για μια βόλτα στην παραλία και ένα απογευματινό καφεδάκι.

παραδοσιακά προϊόντα

Φεύγοντας από το Νυδρί, πηγαίνουμε στην πόλη της Λευκάδας (την οποία την προσπεράσαμε στην αρχή της ημέρας), και εκεί κάνουμε τις βόλτες μας στον κεντρικό πεζόδρομο, παίρνουμε διάφορα σουβενίρ και παραδοσιακά προϊόντα του νησιού.

Και κάπως έτσι ολοκληρώνεται ένας υποθετικός γύρος της Λευκάδας σε μία μέρα. Σίγουρα δεν προλάβαμε να τα δούμε όλα (δυστυχώς δεν προλάβαμε να πάμε καθόλου στην ορεινή Λευκάδα), αλλά πιστεύω ότι κάπως έτσι θα μπορούσε να είναι ένα ρεαλιστικό σενάριο για να γεμίσει μία μέρα στην νησί και να το δούμε πολύπλευρα, χωρίς να είναι πολύ κουραστικό το πρόγραμμα.

Αν παραλείπαμε τα διαλείματα για καφέδες/μπάνιο και εξοικονομούσαμε κάποιον επιπλέον χρόνο θα μπορούσαμε να κάνουμε και κάτι επιπλέον, όμως μετά πιστεύω θα γινόταν αρκετά κουραστικό το σενάριο, δηλαδή την συγκεκριμένη διαδρομή την εμπνεύστηκα με γνώμονα το «ουκ εν τω πολλώ το ευ».

Επίσης, σε αυτό το βίντεο μπορείς να δεις και 1-2 έξτρα ιδέες για κάποια επιπλέον πράγματα που ίσως θα σε ενδιέφεραν συνδυαστικά (ή εναλλακτικά) με τα παραπάνω (π.χ. η παραλία του Άη Γιάννη και οι Μύλοι ή τα Σύβοτα).

Αν θέλεις γράψε μου τα σχόλια σου να μου πεις την γνώμη σου, πως σου φάνηκαν αυτά που σκέφτηκα για τον γύρο του νησιού (;) είναι πολλά ή λίγα για μια μέρα; Θα έβαζες ή θα έβγαζες κάτι από αυτήν την διαδρομή;

Ημερομηνία δημοσίευσης : 25/06/2018
#
Σχολιασμός Θέματος
Δεν έχουν προστεθεί ακόμη σχόλια... γράψε κάτι εσύ!
#
Προσθήκη σχολιασμού
: Όνομα

: Email (δεν δημοσιεύεται)

Μήνυμα :


Αριθμός επιβεβαίωσης :
Αντιγράψτε τον αριθμό επιβεβαίωσης εδώ :

@
Προσφορές
@
Μίνι τουριστικός οδηγός
@
VLOG