Μίνι τουριστικός οδηγός για την Λευκάδα
#

Μίνι τουριστικός οδηγός

Σκέφτηκα να σας γράψω επιγραμματικά μερικά πράγματα για την Λευκάδα, δηλαδή διάφορες πληροφορίες που ίσως σαν φανούν χρήσιμες αν ενδιαφέρεστε να επισκεφτείτε το νησί.

Σίγουρα δεν γνωρίζω τα πάντα για την Λευκάδα, αλλά ούτως ή άλλως σε έναν μίνι τουριστικό οδηγό δεν μπορώ να συμπεριλάβω και όλα όσα γνωρίζω, οπότε θα κάνω μερικές δικές μου επιλογές για να σας κατατοπίσω σε γενικές γραμμές.

Δηλαδή θα σας πω μερικά πράγματα με βάση αυτά που λέω κατά καιρούς και σε διάφορους γνωστούς και φίλους, όταν ενδιαφέρονται να πάνε στην Λευκάδα για διακοπές και με ρωτάνε σχετικές πληροφορίες.

...ας ξεκινήσουμε!

Στην Λευκάδα, αν και είναι νησί, μπορείτε να πάτε οδικώς, μέσω μια μικρής γέφυρας που βρίσκεται στην βορειο-ανατολική πλευρά της. Μόλις περάσετε την γέφυρα, έχετε σχεδόν φτάσει στην πόλη της Λευκάδας, η οποία είναι από τα πιο τουριστικά σημεία του νησιού.

Λυγιά

Κοντά στην πόλη της Λευκάδας, από την ανατολική πλευρά του νησιού, βρίσκονται τα χωριά Λυγιά και Νικιάνα στα οποία υπάρχουν αρκετά καταλύματα και περίπου στο μέσο της ανατολικής πλευράς βρίσκεται το πολυσύχναστο Νυδρί.

Άγιος Νικήτας

Ένα όμορφο χωριό στα βορειο-δυτικά είναι το χωριό του Αγίου Νικήτα, το οποίο έχει κρατήσει έναν παραδοσιακό χαρακτήρα. Επίσης, ένα από τα δημοφιλή χωριά του νησιού είναι η Βασιλική στη νότια Λευκάδα.

Ας περάσουμε τώρα στις παραλίες...

Πόρτο Κατσίκι

Λογικά θα έχετε δει κάποιες φωτογραφίες από τις εντυπωσιακές παραλίες της Λευκάδας με τα τυρκουάζ νερά. Οι παραλίες αυτές βρίσκονται στην δυτική πλευρά του νησιού, η πιο γνωστή πιστεύω είναι το Πόρτο Κατσίκι, στα νότια. Μια επίσης πολύ δημοφιλής παραλία είναι το Κάθισμα, η οποία είναι και αρκετά οργανωμένη από πλευράς υποδομών.

Υπάρχουν πολλές ακόμη παραλίες περιμετρικά του νησιού, μία ίσως όχι πολύ γνωστή αλλά όμορφη παραλία είναι το Αγιοφύλι, κοντά στο χωριό της Βασιλικής.

λαογραφικό μουσείο

Από αξιοθέατα, εκτός από αυτά που υπάρχουν μέσα στην πόλη της Λευκάδας και είναι εύκολα να τα βρείτε κάνοντας εκεί μια βόλτα, εμένα μου άρεσαν δύο μουσεία που είδα στην ορεινή Λευκάδα, το ένα είναι το μουσείο Κεντήματος στην Καρυά και το άλλο είναι το λαογραφικό μουσείο στο χωριό Κάβαλος. Πιστεύω επίσης ότι αξίζει και μια επίσκεψη στο μοναστήρι της Φανερωμένης που βρίσκεται λίγο έξω από την πόλη της Λευκάδας.

Το πόσα πράγματα θα κάνει ή θα δει κάποιος στην Λευκάδα, εξαρτάται και από το πόσες μέρες θα μείνει στο νησί και από το πόσο όρεξη έχει να εξερευνήσει την περιοχή.

Εμένα θα μου άρεσε μια βόλτα στο ακρωτήρι Λευκάτας στο πιο νότιο σημείο του νησιού, ή μια βόλτα στο οροπέδιο του Αγίου Δονάτου κοντά στην Εγκλουβή, στο πιο ορεινό σημείο του νησιού. Επίσης στο Νυδρί μπορείτε να βρείτε καραβάκια που κάνουν διάφορες ημερήσιες εκδρομές.

παραλία Μύλοι

Αν ασχολείστε με τα θαλάσσια σπορ, λογικά θα ξέρετε ότι η παραλία Πόντι στο χωριό της Βασιλικής προσφέρεται για wind surfing ενώ η παραλία Μύλοι κοντά στον Άη Γιάννη προσφέρεται για kite surfing. Αν δεν ασχολείστε, ίσως θα σας ενδιέφερε να παρακολουθήσετε το θέαμα.

Άγιος Δονάτος

Το καλοκαίρι, κυρίως τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, υπάρχουν αρκετές ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις σε διάφορα σημεία του νησιού. Ενδεικτικά να σας αναφέρω την αναπαράσταση του παραδοσιακού γάμου στην Καρυά, την γιορτή φακής στον Άγιο Δονάτο της Εγκλουβής και το φολκλορικό φεστιβάλ στην πόλη της Λευκάδας.

Κάποια άλλα πράγματα που δεν παραλείπουμε να κάνουμε εμείς σχεδόν κάθε καλοκαίρι είναι α) να επισκεφτούμε μια ψαροταβέρνα στα Σύβοτα και β) να ανέβουμε μια βόλτα στην ορεινή Λευκάδα για φρυγαδέλια.

λαδόπιτα

Τέλος πριν κλείσω και φύγουμε νοερά από την Λευκάδα, να δούμε και τι παίρνουμε συνήθως μαζί μας φεύγοντας από την Λευκάδα. Μερικά από τα παραδοσιακά προϊόντα του νησιού είναι το Ροζολί, ένα λικέρ που είναι διαθέσιμο σε διάφορα όμορφα μπουκαλάκια, η λαδόπιτα που έχει ως βασικά συστατικά το αλεύρι και το ελαιόλαδο, και το σαλάμι Λευκάδος το οποίο είναι παραδοσιακό σαλάμι αέρος.

Οπότε τώρα κάπου εδώ θα κλείσω, ελπίζω να σας άρεσε και να πήρατε μια μικρή γεύση από την Λευκάδα. Σίγουρα έχω παραλείψει πολλά πράγματα, αλλά όπως είπα και στην αρχή του δεν μπορούσα σε αυτόν τον μίνι ταξιδιωτικό οδηγό να συμπεριλάβω τα πάντα.

Αν σκοπεύετε να επισκεφτείτε την Λευκάδα και έχετε κάποιες απορίες για την διαμονή σας, μπορείτε να γράψετε το μήνυμα σας στο φόρουμ.

Ημερομηνία δημοσίευσης : 14/05/2017
#
Σχολιασμός Θέματος
Δεν έχουν προστεθεί ακόμη σχόλια... γράψε κάτι εσύ!
#
Προσθήκη σχολιασμού
: Όνομα

: Email (δεν δημοσιεύεται)

Μήνυμα :


Αριθμός επιβεβαίωσης :
Αντιγράψτε τον αριθμό επιβεβαίωσης εδώ :

@
Προσφορές
@
Μίνι τουριστικός οδηγός
@
VLOG