Άγιος Νικήτας @ Λευκάδα
#

Άγιος Νικήτας

Ο Άγιος Νικήτας βρίσκεται στην βορειοδυτική πλευρά του νησιού της Λευκάδας σε απόσταση περίπου 12 χλμ. από την πόλη της Λευκάδας.

Πρόκειται για ένα σχετικά μικρό χωριό, με αρκετά παραδοσιακό ύφος. Κατηφορίζοντας στον κεντρικό πλακόστρωτο δρόμο του χωριού, συναντάμε την παραλία.

παραλία Άγιου Νικήτα

Εκτός από την σχετικά μικρή παραλία που υπάρχει στο χωριό, ο Άγιος Νικήτας βρίσκεται αρκετά κοντά σε τρεις μεγάλες παραλίες την παραλία Μύλος (για την οποία υπάρχει και καραβάκι που πηγαινοέρχεται από το χωριό για την μεταφορά του κόσμου που θέλει να την επισκεφτεί), τα Πευκούλια και το Κάθισμα.

η θέα προς το χωριό εκκλησία
παραλία Άγιου Νικήτα φωτογραφία της παρααλίας

Στο χωριό θα βρείτε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια για την διαμονή σας, ενώ υπάρχουν επίσης ταβέρνες, καφετέριες καθώς και άλλα τουριστικά καταστήματα. Πολύ κοντά στην παραλία θα δείτε και την ομώνυμη εκκλησία.

φωτογραφία του χωριού

Γενικά, τα πλεονεκτήματα του χωριού είναι ότι βρίσκεται αρκετά κοντά στην πόλη αλλά και σε τρεις μεγάλες παραλίες της δυτικής πλευράς του νησιού και παράλληλα είναι ένας παραθαλάσσιος οικισμός που διατηρεί ένα παραδοσιακό στυλ που πλέον το συναντάμε κυρίως στην ορεινή Λευκάδα.

@
Προσφορές
@
Μίνι τουριστικός οδηγός
@
VLOG