Η πόλη της Λευκάδας
#

Η πόλη της Λευκάδας

Η πόλη της Λευκάδας βρίσκεται πολύ κοντά στην "είσοδο" του νησιού, δηλαδή την γέφυρα που βρίσκεται δίπλα στο κάστρο της Αγίας Μαύρας, μέσω της οποίας γίνεται η πρόσβαση στο νησί οδικώς.

Πλατεία στην παραλία της Λευκάδας Κεντρική πλατεία

Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να δείτε και να κάνετε στην πόλη, και μερικά από τα αξιοθέατα που μπορείτε να επισκεφτείτε είναι τα εξής:

Επίσης, σε σχετικά κοντινή απόσταση, μπορείτε να επισκεφτείτε την Ιερά Μονή Φανερωμένης η οποία βρίσκεται στον δρόμο προς Άγιο Νικήτα.

Μια ιδέα για το τι μπορείτε να κάνετε στην πόλη, είναι μια απογευματινή βόλτα στον κεντρικό πεζόδρομο στον οποίο θα βρείτε πολλά καταστήματα με σουβενίρ και παραδοσιακά προϊόντα του νησιού, καθώς και αρκετές καφετέριες και άλλα τουριστικά καταστήματα.

Ένα άλλο πολύ τουριστικό κομμάτι της πόλης είναι το λεγόμενο "δυτικό κανάλι" παράλληλα στο οποίο θα βρειτε πολλά cafe/bar και ταβέρνες και γενικά προσφέρεται για έναν περίπατο δίπλα στην λιμνοθάλασσα

Φωτογραφίες από την πόλη της Λευκάδας

Κοντινές παραλίες στην πόλη της Λευκάδας είναι η παραλία του Άη Γιάννη και της Γύρας, ενώ ενδιάμεσα σε αυτές τις δύο υπάρχουν και οι Μύλοι, μια περιοχή δημοφιλής για όσους ασχολούνται με το kite surfing.

Κάθε χρόνο, προς το τέλος του καλοκαιριού διοργανώνεται το Διεθνές Φολκλορικό Φεστιβάλ, με ομάδες χορευτών από διάφορες χώρες του κόσμου και ένα από τα highlights που μπορείτε να παρακολουθήσετε εκείνες τις μέρες είναι η παρέλαση των ομάδων στους δρόμους της πόλης στην έναρξη του φεστιβάλ.

@
Προσφορές
@
Μίνι τουριστικός οδηγός
@
VLOG