Νυδρί @ Λευκάδα
#

Νυδρί

Το Νυδρί βρίσκεται περίπου στο μέσο της ανατολικής πλευράς του νησιού της Λευκάδας, σε απόσταση περίπου 16 χλμ από την πόλη της Λευκάδας. Eίναι ίσως το πιο ανεπτυγμένο τουριστικά χωριό στο νησί και ένα από τα πιο δημοφιλή σημεία του νησιού, με θέα το νησάκι του Σκορπιού και την Μαδουρή.

Φωτογραφίες από το Νυδρί...

Παραλία Λιμάνι
Σουβενίρ

Το χωριό έγινε ιδιαίτερα γνωστό όταν το 1963 o εφοπλιστής Αριστοτέλης Ωνάσης αγόρασε την αντικρινή νησίδα Σκορπιός και έκτοτε φιλοξενήθηκαν εκεί πλήθος διασήμων από όλο τον κόσμο. Στην παραλία του χωριού υπάρχει και άγαλμα του Αριστοτέλη Ωνάση.

Άγαλμα του Αριστοτέλη Ωνάση Αριστοτέλης Ωνάσης Γουλιέλμος Ντέρπφελντ

Στην παραλία υπάρχει επίσης προτομή του Βίλελμ Ντέρπφελντ, ο οποίος από ανασκαφές που έκανε στο νησί υποστήριζε ότι αυτό είναι η πραγματική (Ομηρική) Ιθάκη του Οδυσσέα.

Από το λιμάνι του Νυδριού θα βρείτε ferry boat που εκτελούν δρομολόγια από και προς το Μεγανήσι, το οποίο βρίσκεται σε σχετικά κοντινή απόσταση. Επίσης, θα βρείτε και διάφορα σκάφη που εκτελούν ημερήσιες εκδρομές σε άλλα κοντινά νησιά.

Σε μικρή απόσταση από το χωριό το σκηνικό αλλάζει, γίνεται ορεινό και ένα από τα αξιοθέατα που μπορεί κανείς να επισκεφτεί είναι ο καταρράκτης στο φαράγγι Δημοσάρι.

@
Προσφορές
@
Μίνι τουριστικός οδηγός
@
VLOG