Βασιλική @ Λευκάδα
#

Βασιλική

Το παραθαλάσσιο χωριό της Βασιλικής βρίσκεται στο νότιο τμήμα του νησιού της Λευκάδας, σε απόσταση περίπου 22 χλμ. από το Νυδρί και περίπου 38 χλμ. από την πόλη της Λευκάδας.

Η περιοχή της Βασιλικής ουσιαστικά αποτελείται από δύο τμήματα, το χωριό της Βασιλικής που βρίσκεται κοντά στο λιμάνι και την περιοχή Πόντι η οποία αναπτύχθηκε μεταγενέστερα, ενώ κάπου ενδιάμεσα υπάρχει και οργανωμένο κάμπινγκ για όσους ενδιαφέρονται να κατασκηνώσουν.

Στην Βασιλική και στην Πόντι υπάρχουν πολλά καταλύματα, και ενοικιαζόμενα δωμάτια αλλά και ξενοδοχεία, ενώ θα βρείτε και αρκετές ταβέρνες και εστιατόρια.

Παραλία Κολυβάτα

Το πιο πολυσύχναστο σημείο, τόσο την ημέρα όσο και το βράδυ, είναι το γραφικό λιμάνι της Βασιλικής, όπου θα βρείτε αρκετά τουριστικά καταστήματα με σουβενίρ, αλλά και καφετέριες με παγωτά/γλυκά.

Κατά την διάρκεια της ημέρας υπάρχουν δρομολόγια από το λιμάνι προς την κοντινή παραλία Αγιοφύλι, στην οποία όμως υπάρχει πρόσβαση και μέσω ενός χωματόδρομου που ξεκινάει στην άκρη του χωριού.

Κάθε χρόνο surfers από την Ελλάδα και το εξωτερικό δίνουν ραντεβού στην Βασιλική για να απολαύσουν το αγαπημένο τους σπορ, το wind surfing (ιστιοσανίδα) καθώς η παραλία Πόντι θεωρείται ιδανική για το άθλημα λόγω των ανέμων που φυσούν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Μια συλλογή φωτογραφιών μπορείτε να δείτε στην σελίδα: Φωτογραφίες από την Βασιλική.

@
Προσφορές
@
Μίνι τουριστικός οδηγός
@
VLOG