Η γέφυρα της Λευκάδας
#

Η γέφυρα της Λευκάδας

Γενικά με την γεωγραφία δεν τα πήγαινα καλά από παλιά, αν και στην πορεία μέσω της ενασχόλησης μου με τουριστικούς οδηγούς στο ίντερνετ η κατάσταση έχει βελτιωθεί αρκετά, τουλάχιστον σε ότι αφορά την Ελλάδα.

Για την Λευκάδα, στην προκειμένη περίπτωση, ήξερα ότι είναι νησί που βρίσκεται στο Ιόνιο πέλαγος και αν και δεν το είχα ψάξει θεωρούσα δεδομένο ότι για να πας σε αυτό λογικά θα χρειαστεί να επιβιβαστείς σε κάποιο πλοίο που κάνει το σχετικό δρομολόγιο.

Όταν λοιπόν άρχισα να το ψάχνω το θέμα την πρώτη φορά που ήταν να πάω, παραξενεύτηκα όταν έμαθα ότι δεν θα χρειαστεί κάποιο πλοίο, αλλά αντί αυτού υπάρχει μια γέφυρα που μέσω αυτής περνάς "απέναντι" στο νησί της Λευκάδας. Όταν άρχισα να συνηθίζω την ιδέα, παρόλο που δεν το είχα δει ακόμη με τα μάτια μου, ότι μπορεί να συμβαίνει κάτι τέτοιο, το συζήτησα και με άλλους (καθότι λόγω της εποχής φούντωναν οι συζητήσεις για τις καλοκαιρινές διακοπές) και σε εκείνους φαίνονταν παράξενο, νόμιζαν ότι τους κάνω πλάκα και με τα πολλά... άρχιζα πάλι να έχω αμφιβολίες για το θέμα.

Τελικά πήγα και είδα. Όντως υπήρχε (και υπάρχει) γέφυρα και μάλιστα πρόκειτε για μια ενδιαφέρουσα κατασκευή, που ουσιαστικά είναι μια πλωτή πλατφόρμα που έχει την δυνατότητα και να ενώνει τις δύο όχθες, αλλά και να περιστρέφεται ώστε να ανοίγει το πέρασμα σε βάρκες και λοιπά σκάφη.

Κατά την γνώμη μου, πρόκειται λοιπόν για ένα κατασκευαστικό αξιοθέατο, ένα από τα πρώτα αξιοθέατα που συναντάς φτάνοντας στο νησί. Βρίσκεται δίπλα στο κάστρο της Αγίας Μάυρας και κοντά στην παραλία Αμμόγλωσσα, έχει μήκος λίγα μέτρα (δεν γνωρίζω ακριβώς αλλά έτσι με το μάτι πρέπει να είναι λιγότερο από 100 μέτρα) και περνώντας την γέφυρα βρίσκεσαι πλέον στην "τελικη ευθεία" για την πόλη της Λευκάδας :-)

@
Προσφορές
@
Μίνι τουριστικός οδηγός
@
VLOG