Αξιοθέατα της Λευκάδας και διακοπές στη Λευκάδα
#

Διακοπές στη Λευκάδα και περιήγηση στα αξιοθέατα

Ένα από τα θέματα που τέθηκε στο τραπέζι του καφέ το περασμένο καλοκαίρι, είναι αν και κατά πόσο κάποιος που κάνει τις διακοπές του στη Λευκάδα, ενδιαφέρετε να δει τα αξιοθέατα της Λευκάδας και να εξερευνήσει το νησί, ή απλώς θέλει να χαλαρώσει και να απολαύσει την θάλασσα.

καταρράκτης

Ντάξει, σαν προβληματισμός δεν είναι κάτι που αφορά αποκλειστικά την Λευκάδα, αλλά γενικότερα τι τύπο διακοπών επιλέγει ο καθένας, π.χ. διασκέδαση ή ξεκούραση ή εξερεύνηση κτλ.

Προσωπικά εμένα μου αρέσει η εξερεύνηση του νησιού αλλά αν π.χ. ήταν να μείνω για λίγες μέρες πιθανόν να επέλεγα την ξεκούραση, με το σκεπτικό ότι αρκετό "τρέξιμο" ρίχνουμε όλοι στην καθημερινότητά μας, τουλάχιστον τις λίγες μέρες των διακοπών ας ξεκουραστούμε.

λαογραφικό μουσείο

Βέβαια πιστεύω ότι και η εξερεύνηση, παρόλο που μπορεί να είναι κουραστική σωματικά, με τις νέες εικόνες και εμπειρίες που προσφέρει, μπορεί να συνεπάγεται πνευματική ξεκούραση, η "αλλαγή παραστάσεων" κατά το κοινώς λεγόμενο.

Σε ότι αφορά την διασκέδαση, είναι κι αυτό κάπως υποκειμενικό, καθώς διασκέδαση μπορεί να προσφέρει σε κάποιον π.χ. η ημερήσια εξερεύνηση ή ένας καλός μεζές με την παρέα σε μια ταβέρνα ή δραστηριότητες όπως το wind surfing ή η έντονη νυχτερινή ζωή. Είναι αυτό που λέμε "ανάλογα με τα γουστα".

Εγώ, έχοντας και μία επιπλέον αφορμή, τον εμπλουτισμό του τουριστικού οδηγού, επιδιώκω γενικά την εξερεύνηση της Λευκάδας, να δω από κοντά π.χ. τα μουσεία και τα άλλα αξιοθέατα.

ακρωτήρι Λευκάτα

Ένα πράγμα που μου έκανε εντύπωση πέρσι, ρωτώντας π.χ. σε μουσεία αν "έρχεται κόσμος;" ήταν η απάντηση "κυρίως ξένοι" (δηλαδή άνθρωποι από το εξωτερικό) ή σε κάποια ορεινά χωριά στην ίδια ερώτηση μου απάντησαν "λίγοι και καλοί" ή "σπάνια".

Έτσι, τείνω να καταλήξω στο συμπέρασμα ότι ο Έλληνας επισκέπτης της Λευκάδας ψάχνει κυρίως την ξεκούραση στις καλοκαιρινές διακοπές του, κοντά σε κάποια παραλία ή ίσως και να μην ξέρει τι άλλες επιλογές υπάρχουν διαθέσιμες. Αν γνώριζε π.χ. ότι μπορεί να επισκεφτεί το Φτερνό ή τα Χαραδιάτικα για να δοκιμάσει ένα παραδοσιακό φρυγαδέλι, δεν θα το έκανε κάποιο βραδάκι έτσι για αλλαγή, να δοκιμάσει κάτι διαφορετικό; Ή αν γνώριζε την ιδιαιτερότητα του λευκαδίτικου κεντήματος, δεν θα του κινούσε την περιέργεια να επισκεφτεί το μουσείο "Μαρία Κουτσοχέρω";

Όπως και να´χει, το ζητούμενο από τις διακοπές μας σίγουρα είναι να περάσουμε καλά, όπως κι αν αυτό το εννοεί ο καθένας μας :-)

Όμως μιας και το αναλύσαμε τόσο διεξοδικά το θέμα, εσύ τι τύπο διακοπών προτιμάς; Θα σε ενδιέφερε να εξερευνήσεις την Λευκάδα;

Ημερομηνία δημοσίευσης : 24/11/2010
#
Σχολιασμός Θέματος

σχόλιο από Anna στις 22/01/2011 (18:21:09)
Πολύ ωραίο και ομολογουμένως πρωτότυπο φωτογραφικό υλικό!Συγχαρητήρια:)

σχόλιο από Ειρήνη στις 01/02/2011 (20:33:13)
Το λαογραφικό μουσείο της δεύτερης φωτογραφίας ποιό είναι;

σχόλιο από Δημήτρης στις 01/02/2011 (21:25:08)
αυτή η φωτογραφία είναι από το Κοντομίχειο λαογραφικό μουσείο στο χωριό Κάβαλος

#
Προσθήκη σχολιασμού
: Όνομα

: Email (δεν δημοσιεύεται)

Μήνυμα :


Αριθμός επιβεβαίωσης :
Αντιγράψτε τον αριθμό επιβεβαίωσης εδώ :

@
Προσφορές
@
Μίνι τουριστικός οδηγός
@
VLOG