Βόλτα στο Ακρωτήριο Λευκάτας στη νότια Λευκάδα
#

Βόλτα στο Ακρωτήριο Λευκάτας

Σε αυτή την βόλτα αποφασίσαμε να επισκεφτούμε το ακρωτήρι Λευκάτας, στο νοτιότερο σημείο της Λευκάδας, όπου βρίσκεται και ο φάρος Δουκάτο.

φάρος Δουκάτο

Ένα σημείο που κάνουμε συνήθως μια σύντομη στάση σε αυτή την διαδρομή, είναι το σημείο όπου διακλαδίζεται ο δρόμος στην μία πλευρά προς την παραλία Πόρτο Κατσίκι και στην άλλη πλευρά προς το ακρωτήρι Λευκάτας.

Σε εκείνο το σημείο έχει πολύ ωραία θέα προς την θάλασσα και το απέραντο γαλάζιο (κυριολεκτικά), οπότε προσφέρεται για μερικές φωτογραφίες. Φτάνοντας στον φάρο Δουκάτο, είδαμε λίγο και την θέα προς τα νότια της Λευκάδας και φαίνονταν αρκετά καθαρά η Ιθάκη και η Κεφαλλονιά.

Στην πινακίδα του πολεμικού ναυτικού που υπάρχει έξω από τον φάρο, αναφέρει ότι ο φάρος Δουκάτο λειτούργησε για πρώτη φορά το 1980, με πηγή ενέργειας τότε το πετρέλαιο.

Δίπλα στο φάρο υπάρχουν και κάποιες πέτρες που, αν δεν κάνω λάθος, αποτελούν τα ερείπια του ναού του Απόλλωνα Λευκάτα, που υπήρχε σε εκείνο το σημείο.

Βγάλαμε κι εκεί μερικές φωτογραφίες, είδαμε το ηλιοβασίλεμα και μετά πήραμε τον δρόμο της επιστροφής. Την ώρα που φεύγαμε είχε αρχίσει να σκοτεινιάζει οπότε σκέφτηκα να σας δείξω στο βίντεο πως φαίνεται το φως του φάρου από μακριά.

Ημερομηνία δημοσίευσης : 21/09/2017
#
Σχολιασμός Θέματος
Δεν έχουν προστεθεί ακόμη σχόλια... γράψε κάτι εσύ!
#
Προσθήκη σχολιασμού
: Όνομα

: Email (δεν δημοσιεύεται)

Μήνυμα :


Αριθμός επιβεβαίωσης :
Αντιγράψτε τον αριθμό επιβεβαίωσης εδώ :

@
Προσφορές
@
Μίνι τουριστικός οδηγός
@
VLOG