Επίσκεψη στον καταρράκτη στο φαράγγι Δημοσάρι της Λευκάδας
#

Επίσκεψη στον καταρράκτη στο φαράγγι Δημοσάρι

Είχα μερικά χρόνια να επισκεφτώ τον καταρράκτη στο φαράγγι Δημοσάρι κι έτσι αποφάσισα να κατευθυνθώ και πάλι προς εκείνη την περιοχή για να περπατήσω σε εκείνο το μονοπάτι.

φωτογραφία του καταρράκτη

Πρόκειται για ένα αξιοθέατο της Λευκάδας αρκετά κοντά στο Νυδρί στο οποίο μπορεί να φτάσει κανείς εύκολα ακολουθώντας τις πινακίδες που υπάρχουν τοποθετημένες σε διάφορα σημεία της διαδρομής.

Βέβαια δεν μπορείς να φτάσεις μέχρι τον καταρράκτη με το αυτοκίνητο, σε κάποιο σημείο τελειώνει ο δρόμος και από εκεί και πέρα υπάρχει ένα μονοπάτι για περπάτημα.

Στην αρχή του μονοπατιού υπάρχει και ένα αναψυκτήριο, για να περιμένει όποιος από την παρέα δεν θέλει να ακολουθήσει στο περπάτημα ή/και γενικότερα για όποιον θέλει να πάρει "δυνάμεις" πριν ξεκινήσει την διαδρομή, ή να ξεκουραστεί επιστρέφοντας.

Καλά, μην υπερβάλουμε, η διαδρομή είναι αρκετά εύκολη και σχετικά σύντομη, μην φανταστείς ότι θα είναι σαν να ανεβαίνεις στο Έβερεστ! Θα δεις και το βίντεο που ετοίμασα και θα καταλάβεις περίπου πως είναι τα πράγματα.

Υπάρχει λοιπόν το μονοπάτι, το οποίο σε ορισμένα σημεία έχει και κάποια σκαλιά και κυρίως φτάνοντας στον καταρράκτη χρειάζεται λίγο έξτρα προσοχή γιατί είναι ανάμεσα σε βράχους, οπότε χρειάζεται σταθερά βήματα.

Εγώ όταν πήγα συνάντησα αρκετό κόσμο, όχι τόσο στην διαδρομή αλλά στην τοποθεσία του καταρράκτη, όπου γενικά με αυτόν τον συνοστισμό που υπήρχε εκείνη την ώρα δυσκολεύτηκα να βγάλω πολλές φωτογραφίες, γιατί σαν κι εμένα πολλοί ακόμα ήθελαν να βγάλουν τις δικές τους φωτογραφίες.

φαράγγι Δημοσάρη

Όπως βλέπεις στο video το νερό κυλλάει από έναν ψηλό βράχο και στο κάτω μέρος είναι σχηματισμένη μια μεγάλη "λακούβα" λίγων τετραγωνικών μέτρων, σαν μια μικρή πισίνα. Είδα αρκετό κόσμο που ήταν με το μαγιό να μπαίνει μέσα να δροσιστεί.

Εγώ πήγα εκεί στα τέλη Αυγούστου και ο καταρράκτης από πλευρά ροής του νερού ήταν κάπως "υποτονικός". Λογικά άλλες εποχές του χρόνου με τις βροχές θα έχει περισσότερο νερό και ίσως τόσο νερό που δεν ξέρω αν το σημείο θα είναι προσβάσιμο τότε. Αν έχετε πληροφορίες επί του θέματος αφήστε ένα σχόλιο...

Ημερομηνία δημοσίευσης : 07/09/2017
#
Σχολιασμός Θέματος
Δεν έχουν προστεθεί ακόμη σχόλια... γράψε κάτι εσύ!
#
Προσθήκη σχολιασμού
: Όνομα

: Email (δεν δημοσιεύεται)

Μήνυμα :


Αριθμός επιβεβαίωσης :
Αντιγράψτε τον αριθμό επιβεβαίωσης εδώ :

@
Προσφορές
@
Μίνι τουριστικός οδηγός
@
VLOG