Τα φλαμίνγκο στη Λευκάδα
#

Τα φλαμίνγκο στη Λευκάδα

Στις 30/10/2013, ημέρα Τετάρτη, πέρασα την γέφυρα της Λευκάδας και καθώς οδηγούσα μετά το κάστρο της Αγίας Μαύρας είδα τα φλαμίνγκο «προσγειωμένα» μέσα στο νερό. Αν και είχα ακούσει για την επίσκεψη τους στο νησί τέτοια εποχή, ήταν η πρώτη φορά που τα έβλεπα κι εγώ από κοντά και το θέαμα ήταν πολύ εντυπωσιακό.

Έκατσα λοιπόν για λίγη ώρα να τα παρακολουθήσω (το λεγόμενο "birdwathing", που λένε και στα εγγλέζικα) και φυσικά άδραξα την ευκαιρία και για video recording :-)

Κάτι που μου έκανε εντύπωση, είναι η διάταξη τους μέσω στα νερό... δηλαδή, αντί π.χ. να είναι σκόρπια σε διάφορα σημεία, φαίνεται σαν να σχηματίζουν μια "νοητή ευθεία", αν προσέξεις όχι στα κοντινά αλλά στα πιο γενικά πλάνα. Λες και όπως σκάβουν έτσι με τα πόδια τους, μου έμοιαζε σαν να "χτενίζουν" το έδαφος, σπιθαμή προς σπιθαμή.

Δεν τα είδα να πετάνε όση ώρα ήμουν εκεί, αλλά τα είδα όμως να "διαξιφίζονται" με τα ράμφη τους και να ανοίγουν τα φτερά τους το οποίο πρόλαβα να καταγράψω μόνο μία φορά (βλέπε στο βίντεο στο 02:54)

Ημερομηνία δημοσίευσης : 20/11/2013
#
Σχολιασμός Θέματος
Δεν έχουν προστεθεί ακόμη σχόλια... γράψε κάτι εσύ!
#
Προσθήκη σχολιασμού
: Όνομα

: Email (δεν δημοσιεύεται)

Μήνυμα :


Αριθμός επιβεβαίωσης :
Αντιγράψτε τον αριθμό επιβεβαίωσης εδώ :

@
Προσφορές
@
Μίνι τουριστικός οδηγός
@
VLOG