Η θέα προς την Βασιλική... από το βουνό
#

Η θέα προς την Βασιλική... από το βουνό

Πέρσι το καλοκαίρι (στις 17/08/2012) κάναμε κάτι αρκετά διαφορετικό από τις συνηθισμένες δραστηριότητες μας στην Λευκάδα... έναν απογευματινό περίπατο σε ορεινά "μονοπάτια" (υπήρχε δρόμος, αν και ήταν χωματόδρομος).

Πίνοντας τον καφέ μας στην παραλία της Βασιλικής, είχαμε δει πολλές φορές το βουνό που βρίσκεται απέναντι. Είχε έρθει η ώρα να αντιστρέψουμε την οπτική γωνία και να δούμε την παραλία από το βουνό :-)

Ξεκινήσαμε το απόγευμα, μόλις είχε αρχίσει να δροσίζει λίγο, αφήσαμε το αυτοκίνητο λίγο πιο πάνω από το χωριό του Αγίου Πέτρου και από εκεί αρχίσαμε τον περίπατο ακολουθώντας τον χωματόδρομο που υπήρχε. Ήταν ευχάριστη η διαδρομή, όχι πολύ ανηφορική και επίσης εμείς βρισκόμασταν ήδη στην σκιά του βουνού, η οποία όμως ακόμα δεν είχε φτάσει μέχρι την Βασιλική.

Φτάσαμε στο ψηλότερο σημείο του δρόμου απ' όπου φαίνονταν ο κόλπος της Βασιλικής και από εκεί η θέα ήταν πολύ εντυπωσιακή... σαν αεροφωτογραφία (ο χωματόδρομος συνέχιζε και παραπέρα, αλλά δεν ξέρω που ακριβώς οδηγούσε, φαίνεται να "έστριβε" προς την άλλη πλευρά του βουνού.)

Αφού βγάλαμε αρκετές φωτογραφίες, ξεκινήσαμε τον δρόμο της επιστροφής για να προλάβουμε να επιστρέψουμε πριν νυχτώσει και όντως προλάβαμε το φως οριακά, στα τελευταία μέτρα προς το αυτοκίνητο χρειάστηκε να χρησιμοποιήσουμε και φακό.

Ημερομηνία δημοσίευσης : 05/07/2013
#
Σχολιασμός Θέματος
Δεν έχουν προστεθεί ακόμη σχόλια... γράψε κάτι εσύ!
#
Προσθήκη σχολιασμού
: Όνομα

: Email (δεν δημοσιεύεται)

Μήνυμα :


Αριθμός επιβεβαίωσης :
Αντιγράψτε τον αριθμό επιβεβαίωσης εδώ :

@
Προσφορές
@
Μίνι τουριστικός οδηγός
@
VLOG