Νέο βίντεο από την παραλία «Αγιοφύλι» στη Λευκάδα και η ιστορία του!
#

Νέο βίντεο από την παραλία «Αγιοφύλι» και η ιστορία του!

Ετοίμασα σήμερα ένα καινούργιο βίντεο από την παραλία «Αγιοφύλι», τα πλάνα του οποίου τραβήχτηκαν πέρσι το καλοκαίρι (2012), στις 14 Αυγούστου συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα αρχεία μου.

Για να έχετε και μια ματιά "behind the scenes", η ιστορία έχει ως εξής...

Πριν πάμε πέρσι στη Λευκάδα για διακοπές, είχα δει στο ιντερνέτ κάποια φωτογραφία της παραλίας Αγιοφύλι (ή Αγιοφύλλι, τελικά πως να γράφεται άραγε;) από ψηλά, εκεί που ανεβαίνει η σκάλα που υπάρχει στην μία πλευρά της παραλίας (από την μεριά της Βασιλικής). Είχα σκεφτεί λοιπόν, όταν θα τύχει να ξαναπάμε, να ανέβω κι εγώ εκεί να βγάλω κάποια φωτογραφία για το αρχείο μου και για την ιστοσελίδα και το πρόσθεσα στην σχετική «τουντού-λιστ».

Πήγαμε λοιπόν, ημέρα Τρίτη ήταν απ' ότι βλέπω, και μόλις κατεβήκαμε από το καραβάκι και αφήσαμε τα πράγματα ξεκίνησα την ανάβαση της σκάλας. Προηγουμένως, εκτός από την δική μου φωτογραφική μηχανή και την κάμερα, η παρέα με προμήθευσε άλλες δύο φωτογραφικές μηχανές, για να αποθανατίσω τα πλάνα από ψηλά και με τις δικές τους μηχανές, μιας που πάω.

Ανέβηκα λοιπόν τις σκάλες και άρχισα να βγάζω διάφορες φωτογραφίες εις τριπλούν και βίντεο...και για καλή μου τύχη εκείνη την ώρα εμφανίστηκε και το επόμενο καραβάκι οπότε είδα κι αυτό το θέαμα που με είχε εντυπωσιάσει όταν το πρωτοείδα... έτσι πως φαίνεται η σκιά του κάτω από τα διάφανα νερά και μοιάζει σαν να ίπταται.

Ως εκεί όλα καλά, αλλά μετά σκέφτηκα να προσπαθήσω να δω την παραλία από μια καλύτερη γωνία, όχι απλά από πλάγια, από την κορυφή της σκάλας, αλλά πλαγιομετωπικά... προχωρώντας προς τον βράχο που διαμορφώνει από εκεί την μία πλευρά του μικρού κόλπου που σχηματίζεται στο Αγιοφύλι.

Νόμισα ότι βρήκα ένα κατάλληλο μονοπάτι, χώθηκα ανάμεσα στους θάμνους και προχώρησα μερικά μέτρα. Βρέθηκα λοιπόν σε ένα σημείο όπου είχα μια κάπως καλύτερη γωνία (διαγώνια δηλαδή) προς την παραλία και έβγαλα κι από εκεί τις σχετικές φωτογραφίες και video.

Οι "λεπτομέρειες" της υπόθεσης είναι ότι το μονοπάτι ήταν πολύ στενό, οι θάμνοι είχαν αγκάθια και εγώ ήμουν με το μαγιό. Χμ, σαν να μην έφταναν αυτά, στο γυρισμό δεν θυμόμουν από που ακριβώς είχα περάσει και δεν διέκρινα πλέον κάποιο μονοπάτι, μόνο ένα "τείχος" θάμνων με αποτέλεσμα να μην ξέρω από που να περάσω. Τελικά άκουσα κάποιες ομιλίες περαστικών από την άλλη πλευρά και προσανατολίστηκα κάπως. Για να μην τα πολυλογώ περαιτέρω, επέστρεψα στην παραλία με αρκετές γρατσουνιές ως "παράσημα" για τον "άθλο" αυτό!

Οπότε... αν απλά βλέποντας το παραπάνω βίντεο, δεν είχατε σκοπό να κάνετε "Like", τώρα που μάθατε και το παρασκήνιο ελπίζω να πειστήκατε ότι αξίζει μια επιβράβευση όλη αυτή η προσπάθεια :-)

Ημερομηνία δημοσίευσης : 29/06/2013
#
Σχολιασμός Θέματος
Δεν έχουν προστεθεί ακόμη σχόλια... γράψε κάτι εσύ!
#
Προσθήκη σχολιασμού
: Όνομα

: Email (δεν δημοσιεύεται)

Μήνυμα :


Αριθμός επιβεβαίωσης :
Αντιγράψτε τον αριθμό επιβεβαίωσης εδώ :

@
Προσφορές
@
Μίνι τουριστικός οδηγός
@
VLOG