Ριγανάδα στη Λευκάδα
#

Ριγανάδα

Η ριγανάδα είναι ένα όμορφο ορεκτικό στο λευκαδίτικο τραπέζι, νόστιμο και πολύ εύκολο στην παρασκευή του.

 ριγανάδα

Είναι ένα πολύ εποικοδομητικός τρόπος να αξιοποιήσουμε το ψωμί που περίσσεψε από την προηγούμενη ημέρα και έχει αρχίσει να σκληραίνει.

Χρειαζόμαστε λοιπόν ψωμί (όχι φρέσκο, για να μην "λιώσει" και κατά προτίμηση "χωριάτικο"), το οποίο το βρέχουμε ελαφρώς με λίγο νερό και λίγο ξύδι και επίσης του ρίχνουμε λίγη ρίγανη, αλάτι και ελαιόλαδο.

Επάνω τοποθετούμε και μια μεγάλη ζουμερή ντομάτα κομμένη σε παχιά ροδέλα. Η συνταγή της ριγανάδας, στην πιο "ενισχυμένη" έκδοσή της, έχει ως συνοδευτικό και παστό γαύρο ή σαρδέλες καθώς και ελιές ή/και σκόρδο.

Εκτός από τις ταβέρνες της Λευκάδας, μια καλή ευκαιρία να τη δοκιμάσετε είναι και η γιορτή της Ριγανάδας στην Καρυά που γίνεται στην πλατεία του χωριού κάθε καλοκαίρι.

@
Προσφορές
@
Μίνι τουριστικός οδηγός
@
VLOG