Φρυγαδέλι : Μια παραδοσιακή συνταγή από τη Λευκάδα
#

Φρυγαδέλι

φρυγαδέλι

Το φρυγαδέλι είναι ένας από τους παραδοσιακούς μεζέδες στη Λευκάδα και το περασμένο Πάσχα είχαμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά τον τρόπο παρασκευής του. Γενικά σαν συνταγή είναι αρκετά εύκολη, το δύσκολο της υπόθεσης είναι μάλλον το να βρεις τα υλικά, ειδικά αν θέλεις να φτιάξεις αρκετή ποσότητα.

Από υλικά, λοιπόν, θα χρειαστούμε:

  • συκώτι από αρνί ή κατσίκι
  • μπόλια (ή μαντήλι)
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • σκόρδο

Όπως φαίνεται και στο βίντεο της συνταγής, αρχικά, αφού πλύνουμε το συκώτι το κόβουμε σε κομμάτια. Στην συνέχεια κόβουμε την μπόλια σε κομμάτια, έτσι ώστε να μπορεί να τυλίξει το κάθε κομμάτι από το συκώτι. Τοποθετούμε το συκώτι στη μπόλια, βάζουμε αλάτι, πιπέρι και λίγο σκόρδο καθαρισμένο και ψιλοκομμένο, το τυλίγουμε προσεκτικά και το περνάμε στη σούβλα.

Πριν δω πως φτιάχνεται το φρυγαδέλι, είχα την εντύπωση ότι πρώτα περνάμε τα συκώτια στη σούβλα και μετά τα τυλίγουμε όλα μαζί με τη μπόλια, άλλα τώρα που είδα την συνταγή... τελικά τυλίγουμε ξεχωριστά ένα-ένα κάθε κομμάτι.

Εσείς... μήπως γνωρίζετε κάποιο "μυστικό της επιτυχίας" για την συνταγή (;) π.χ. κάποιο έξτρα υλικό που θα κάνει την "διαφορά" ή μήπως έχετε κάποια συμβουλή για την εκτέλεση της συνταγής ή το ψήσιμο;

Αντί για την σούβλα, μπορούν τα φρυγαδέλια να ψηθούν και στο φούρνο. Με αυτόν τον τρόπο γλιτώνουμε την "φασαρία" με τα κάρβουνα, η οποία όμως αξίζει τον κόπο γιατί έτσι μπορεί να κερδίζουμε χρόνο αλλά χάνουμε σε γεύση.

Πάντως, ακόμη και έτσι, είναι ένας νόστιμος μεζές :-)

Ημερομηνία δημοσίευσης : 20/04/2012
#
Σχολιασμός Θέματος
Δεν έχουν προστεθεί ακόμη σχόλια... γράψε κάτι εσύ!
#
Προσθήκη σχολιασμού
: Όνομα

: Email (δεν δημοσιεύεται)

Μήνυμα :


Αριθμός επιβεβαίωσης :
Αντιγράψτε τον αριθμό επιβεβαίωσης εδώ :

@
Προσφορές
@
Μίνι τουριστικός οδηγός
@
VLOG