Καλοκαιρινή εξερεύνηση της Λευκάδας
#

Καλοκαίρι 2011... εξερεύνηση της Λευκάδας

Πέρασε το καλοκαίρι και από αναβολή σε αναβολή, πέρασε και αρκετός καιρός που δεν έγραψα εδώ και κοντεύει να φτάσει ο χειμώνας! Φέτος έσπασα το (προσωπικό) ρεκόρ παραμονής στη Λευκάδα και συνολικά πρέπει να έμεινα στο νησί γύρω στις 30 ημέρες, στις 4 επισκέψεις μου από την 1η Ιουνίου μέχρι τις 31 Αυγούστου.

παραλία Μύλος

Εκτός των άλλων, εξερεύνησα ακόμη περισσότερο το νησί... εις πλάτος και εις ύψος! Ακολούθησα αρκετές ορεινές διαδρομές και επισκέφτηκα για πρώτη φορά μέρη όπως το οροπέδιο του Αγίου Δονάτου και το χωριό Άγιος Ηλίας, αλλά επισκέφτηκα και μέρη που είχα ξαναπάει όπως το Ακρωτήρι και ήθελα να ξαναδώ πιο διεξοδικά, ενώ επίσης βρέθηκα και σε παραλίες που δεν είχα προλάβει να δω τις προηγούμενες χρονιές, όπως π.χ. ο Μύλος και ο Άγιος Ιωάννης.

η θέα από τον φάρο

Επιπλέον βρέθηκα και στα μονοπάτια του "θρησκευτικού τουρισμού" και επιχείρησα να δω από κοντά αρκετά από τα παλιά μοναστήρια και ναούς της Λευκάδας, όπως π.χ. την Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου στο Ροδάκι Βουρνικά, το μοναστήρι του Αγίου Νικολάου στην Ιρά Αθανίου και το Ασκητήριο των Αγίων Πατέρων πάνω από τη Νικιάνα.

εκκλησία του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου

Μία "παράξενη σύμπτωση" είναι ότι οι περισσότερες από τις φετινές "εξευρενήσεις" τύχαινε να γίνονται εκεί γύρω στο μεσημέρι, με τον υδράργυρο στα ύψη και τον ήλιο επίσης. Νομίζω ότι η πρώτη τέτοια "περιπέτεια" ήταν η προσέγγιση (από ξηράς) στο εκκλησάκι της Αγίας Κυριακής απέναντι από το Νυδρί και μετά από αυτήν ακολούθησαν αρκετές ακόμη. Μία εκκρεμότητα που έμεινε, αν και δεν θα έπρεπε κανονικά, είναι η επίσκεψη στο φαράγγι της Μέλισσας στο οποίο ναι μεν φτάσαμε κοντά αλλα τελικά αποφασίσαμε να επιστρέψουμε να το δούμε κάποια άλλη στιγμή.

Πόρτο Κατσίκι

Γενικά είχε αρκετό τρέξιμο μέσα στο καλοκαίρι για να μαζευτεί όσο το δυνατόν περισσότερο νέο υλικό για τον τουριστικό οδηγό, και έτσι όλες αυτές τις περί τις 30 ημέρες δεν μπορώ να τις θεωρήσω σαν καλοκαιρινές διακοπές, πρέπει να έκανα 4-5 μπάνια όλο-όλο, αλλά πάντως ένα από αυτά ήταν για πρώτη φορά στο Πόρτο Κατσίκι :-)

φωτογραφία παραλίας

Δεν προλαβαίνω να τα γράψω τώρα όλα σε ένα ποστ, γι' αυτό μάλλον θα γράψω κάποιο 2ο και 3ο μέρος της ανασκόπησης προσεχώς, πάντως κάτι που ήθελα να αναφέρω κλείνοντας, ήταν αυτό το γαλαζοπράσινο τοπίο στην νοτιοδυτική Λευκάδα, με το οποίο είχα κολλήσει μία μέρα και επί αρκετή ώρα το έβγαζα και το ξαναέβγαζα φωτογραφίες!

Ημερομηνία δημοσίευσης : 16/10/2011
#
Σχολιασμός Θέματος
Δεν έχουν προστεθεί ακόμη σχόλια... γράψε κάτι εσύ!
#
Προσθήκη σχολιασμού
: Όνομα

: Email (δεν δημοσιεύεται)

Μήνυμα :


Αριθμός επιβεβαίωσης :
Αντιγράψτε τον αριθμό επιβεβαίωσης εδώ :

@
Προσφορές
@
Μίνι τουριστικός οδηγός
@
VLOG