Το εκκλησάκι της Αγίας Κυριακής απέναντι από το Νυδρί Λευκάδας
#

Το εκκλησάκι της Αγίας Κυριακής

Αν περάσετε από την παραλία στο Νυδρί και κοιτάζετε την θέα προς την θάλασσα, το εκκλησάκι της Αγίας Κυριακής είναι σίγουρα κάτι που θα τραβήξει την προσοχή σας. Βρίσκεται απέναντι (στην δεξιά πλευρά) από το Νυδρί, χτισμένο ακριβώς μπροστά στην θάλασσα.

Αγία Κυριακή

Σύμφωνα με την επιγραφή που υπάρχει στην εκκλησία: "Ο ιερός ναός ανεγέρθει το 1906 και είναι ιδιοκτησία Κακωνα". Ακριβώς δίπλα από το κτίσμα (στα αριστερά), σε ύψος περίπου 3-4 μέτρα υπάρχει και μία μικρή σπηλιά όπου υπάρχουν εικονίσματα, καθώς και μία σκάλα που οδηγεί ως εκεί.

Η πρόσβαση στο εκκλησάκι λογικά θα είναι αρκετά άνετη από την θάλασσα (π.χ. με κάποια βάρκα), αλλά υπάρχει τρόπος προσέγγισης και από την στεριά. Συγκεκριμένα, λίγο έξω από το Βλυχό, υπάρχει δρόμος προς Γένι και Δεσίμι, ο οποίος σε κάποιο σημείο διακλαδίζεται προς τα αριστερά προς το εκκλησάκι.

Γενικά μέχρι κάποιο σημείο υπάρχει άσφαλτος και μπορεί να πάει προς τα εκεί το αυτοκίνητο, αλλά στα τελευταία (περίπου 200) μέτρα προς το εκκλησάκι υπάρχει ένα στενό μονοπάτι.

Στο βίντεο που ακολουθεί φαίνονται μερικά πλάνα από το μονοπάτι που υπάρχει προς το εκκλησάκι, την εξωτερική άποψη του ναού καθώς και την θέα προς το Νυδρί από το σημείο εκείνο.

@
Προσφορές
@
Μίνι τουριστικός οδηγός
@
VLOG