Φωτογραφίες από την Λευκάδα
#

Φωτογραφίες από την Λευκάδα

Περιτριγυρίζοντας το νησί της Λευκάδας, πάντα έχω μαζί μου την φωτογραφική μηχανή, αν και έχω παρατηρήσει ότι συχνά με το κινητό τηλέφωνο βγαίνουν καλύτερες φωτογραφίες. Έτσι, σταδιακά έχω μαζέψει αρκετό φωτογραφικό υλικό και video, το οποίο μέχρι στιγμής πρέπει να είναι περίπου στα 3-4GB.

πινακίδα

Γενικά φωτογραφίζω το οτιδήποτε, από παραλίες και αξιοθέατα μέχρι τοίχους και ταμπέλες του οδικού δικτύου. Συνήθως, βέβαια, οι φωτογραφίες αυτές δεν είναι της "προκοπής", δηλαδή όταν αργότερα τις κοιτάζω στον υπολογιστή, διαλέγω περίπου μία στις 10 ή στις 20. Αφενός μεν δεν έχω επαγγελματικό εξοπλισμό φωτογράφισης, αλλά το κυριότερο είναι ότι η φωτογράφιση πολλές φορές γίνεται βιαστικά, δηλαδή περπατώντας ή ακόμα και καθ´οδόν μέσα από το αυτοκίνητο, από την θέση του συνοδηγού.

Ειδικά αυτόν τον τύπο φωτογράφισης μέσα από το αυτοκίνητο, τον συζητούσαμε τυχαία και με έναν φίλο και ανακάλυψα ότι το εφαρμόζει και αυτός, με τα ίδια βέβαια αποτελέσματα, δηλαδή... χόρτα! Εκεί λοιπόν που νομίζεις ότι έχεις ένα ωραίο κάδρο, μέχρι να πιάσεις την μηχανή και να πατήσεις το κουμπί, ξαφνικά εμφανίζονται κάτι χόρτα και θάμνοι, με αποτέλεσμα τελικά στην φωτογραφία αντί για την όμορφη παραλία να αποτυπώσεις κυρίως χλωρίδα και μάλιστα θολή!

η θέα απο το δρόμο προς Βαυκερή

Στην αρχή "κατηγορούσα" τον εαυτό μου, ότι π.χ. δεν είμαι σε ετοιμότητα ή ότι δεν έχω καλά αντανακλαστικά, όμως όταν έμαθα ότι το παθαίνει κι άλλος, έννιωσα κάπως καλύτερα μιας και το θεώρησα πλέον πιο φυσιολογικό.

Γενικά, αν είμαι μόνος μου με το αυτοκίνητο, πολλές φορές σταματάω στην άκρη του δρόμου, συμπτωματικά τις πιο πολλές φορές εκεί κοντά σε "καλά σημεία" με ωραία θέα, έχει μια εσοχή στο δρόμο για να μπορείς να σταματήσεις και βγάζω μερικές φωτογραφίες με περισσότερη προσοχή.

Σε άλλες όμως περιπτώσεις δεν μπορεί να γίνεται αυτό, καθώς π.χ. αν δεν οδηγώ εγώ είναι σπαστικό να λες στον οδηγό κάθε τρεις και λίγο "σταμάτα λίγο εδώ", ή αν είμαστε παρέα με 2-3 αμάξια δεν μπορείς να σταματάς και οι άλλοι να σε περιμένουν ή "να σπάσει το καραβάνι", οπότε... πατάς το κουμπί και ότι βγει.

θέα προς την Λευκάδα

Ένα είδος φωτογραφιών που μου αρέσει, είναι οι πανοραμικές. Δεν ξέρω αν αυτός είναι ο σωστός όρος που χρησιμοποιείται μεταξύ των ειδικών, αλλά εγώ εννοώ αυτές από ψηλά που περιλαμβάνουν μία πανοραμική άποψη της περιοχής. Κάτι σαν αεροφωτογραφίες αλλά πατώντας στο έδαφος, δηλαδή ένα ύψωμα με ωραία θέα. Μέχρι στιγμής έχω βρει αρκετά μέρη κατάλληλα για τέτοια φωτογραφία, και θα αναφέρω μερικά παρακάτω, σε περίπτωση που σας ενδιαφέρει να βγάλετε τέτοιες φωτογραφίες.

  1. Από την Ιερά Μονή Φανερωμένης, κοντά στην πόλη της Λευκάδας, υπάρχει ωραία θέα προς την πόλη.
  2. Ανεβαίνοντας από την πόλη της Λευκάδας προς τα Λαζαράτα, υπάρχει επίσης σημείο με θέα προς την πόλη (υπάρχει και ένα μνημείο εκεί)
  3. Στο δρόμο Νυδρί-Βασιλικής, κοντά στο σημείο που στρίβουμε για Σύβοτα, υπάρχει μία ταβέρνα από την οποία φαίνεται όλος ο κόλπος μπροστά από το ψαροχώρι.
  4. Ανεβαίνοντας από το Νυδρί προς την Βαυκερή, σε κάποιο σημείο φαίνεται πολύ ωραία το Νυδρί από ψηλά καθώς και τα νησάκια που βρίσκονται απέναντι του (εδώ πρέπει να ξαναπάω κι εγώ γιατί την περασμένη φορά που το ανακάλυψα δεν σταματήσαμε για φωτογραφία)
  5. Πηγαίνοντας προς το ακρωτήρι του Λευκάτα υπάρχουν σημεία με θέα τον φάρο και φόντο το απέραντο γαλάζιο του Ιονίου.
  6. Ανεβαίνοντας από Βασιλική προς Λευκάδα, λίγο πριν το Βλυχό, υπάρχει ένα σημείο με ωραία θέα προς τον φυσικό κόλπο του χωριού που είναι συνήθως γεμάτο μικρά πλεούμενα.

Αυτά μου έρχονται στο μυαλό προς το παρόν, δεν ξέρω θα σας βολέψει να περάσετε από κάποιο από αυτά τα μέρη για μερικές φωτογραφίες. Αν έχετε ανακαλύψει κάποιο άλλο μέρος μπορείτε να αφήσετε ένα σχόλιο, ενώ αν βγάλετε κάποια φωτογραφία που θέλετε να την μοιραστείτε και να την παρουσιάσετε μέσω της ιστοσελίδας, μπορείτε να μου την στείλετε με ένα email.

Ημερομηνία δημοσίευσης : 16/12/2010
#
Σχολιασμός Θέματος
Δεν έχουν προστεθεί ακόμη σχόλια... γράψε κάτι εσύ!
#
Προσθήκη σχολιασμού
: Όνομα

: Email (δεν δημοσιεύεται)

Μήνυμα :


Αριθμός επιβεβαίωσης :
Αντιγράψτε τον αριθμό επιβεβαίωσης εδώ :

@
Προσφορές
@
Μίνι τουριστικός οδηγός
@
VLOG